Upravljanje carinskom procedurom

Upravljanje protokom robe preko kopnenih i morskih granica postavlja velike izazove, kao i rastući problemi po pitanju bezbednosti, što je od velikog značaja za vladine agencije i samo tržište.

Kako to funkcioniše?

Omogućavanje lakšeg prometa na granici

Svaki uvezeni kontejner ili paleta potencijalno može ugroziti sigurnost potrošača zbog falsifikovanja, krijumčarenja, zaraze ili terorizma. Ali koje su pošiljke predmet provere od strane carinskih službenika?

Naši standardi pružaju jasne informacije o vašoj robi, što značajno pomaže carinskim službenicima da ubrzaju carinsku procenu. Oni imaju jasan pregled podataka, iz bilo koje tačke u vašem lancu snabdevanja, na osnovu kojih mogu odmah doneti pouzdane odluke o tome na šta konkretno treba da se obrati pažnja. 

GS1 i Svetska Carinska Organizacija

GS1 ima dugoročne odnose sa SCO (Svetskom carinskom organizacijom). Još od 2005.g. GS1 i njene nacionalne GS1 organizacije sarađuju sa SCO i nacionalnim vladama, kako bi razvili i testirali načine na koje GS1 standardi mogu podržati i unaprediti procese upravljanja carinskim procedurama. Danas, širom sveta, raste broj državnih uprava carina, koje sarađuju sa privrednim subjektima i lokalnim/nacionalnim GS1 organizacijama, u cilju implementacije i korišćenja GS1 standarda, što daje povoljne rezultate. . 

 

Prednosti naših standarda

  • Čini informacije o vašim proizvodima veoma vidljivim, tokom kretanja robe kroz globalni lanac snabdevanja i preko državnih granica
  • Omogućava carini da brže radi svoj posao, deljenjem informacija sa svim zainteresovanim stranama
  • Pomaže carini u proveravanju da li su proizvodi originalni i legalni, ali i da li su učesnici u lancu snabdevanja oni koji bi trebali da budu.

Imate još pitanja?

Mi ćemo se potruditi da vam pomognemo.