Menjamo način razmene podataka

 

Komuniciranje s kupcima, trgovinskim partnerima i dobavljačima predstavlja ključni deo posla. Međutim, kada svi učesnici u lancu snabdevanja imaju različite procese i sisteme, onda i razmena jednostavnih informacija može biti dugotrajna i sa velikom mogućnošću grešaka.

Potreban vam je zajednički jezik. Naši standardi u lancu snabdjevanja vam to mogu obezbjediti.

Ušteda vremena i novca na novi način

Kada svi koriste iste standarde, lakše je završiti posao.

Zamislite samo da nismo imali standardizovan način merenja vremena ili udaljenosti?

Isto je i sa našim standardima u lancu snabdevanja.

Oni definišu načine za skladištenje i prenos podataka, tako da organizacije mogu bez problema razmenjivati informacije.

Standardi u lancu snabdevanja štede vreme i novac smanjenjem papirologije i administracije. Uglavnom nevidljivi, pa ipak neverovatno važni, GS1 standardi omogućavaju da se procesi unutar najvećih svetskih industrija - glatko odvijaju. Na primer:

  • Maloprodaja. GS1 standardi su u srži efikasnosti i preciznosti (tačnosti) sistema. Trgovci na malo mogu pratiti proizvod u svakoj fazi tokom kretanja kroz lanac snabdevanja, izlazeći u susret promenljivim zahtevima potrošača, i sve to uz minimalne gubitke i maksimalan profit.
  • Nauči više > 
  • Zdravstvo. Standardi imaju ključnu ulogu u obezbeđivanju kvalitetne brige i nege, a pre svega sigurnosti pacijenata. Od praćenja lekova, do (osiguranja) optimalnog korišćenja kritičnih resursa kao što su MRI skeneri, GS1 standardi predstavljaju revoluciju u pružanju zdravstvenih usluga. Nauči više >
  • Transport i logistika. Kako ćete biti sigurni da su stvari na pravom mestu u pravo vreme, a zatim te informacije o njihovom statusu podeliti sa korisnicima? GS1 standardi obezbeđuju okvir za praćenje proizvoda u realnom vremenu, sledljivost i optimizaciju lanca snabdevanja. Nauči više >

Novi standardi imaju smisla i prave razliku, samo ukoliko su relevantni u stvarnom svetu. Zato nas naši članovi – više od milion kompanija - pokreću i motivišu u svemu što radimo. Od predloga novih standarda, do ažuriranja postojećih, svi zajedno radimo kao udruženje velikih i malih preduzeća.

Zajedno smanjujemo troškove i pružamo bolju uslugu našim kupcima - ko god oni bili.

 

Potreban vam je bar kod?

Radeći sa GS1 Crna Gora možete biti sigurni da ćete dobiti jedinstvene bar kodove u svetu i oni će biti čitljivi u celom svetu.

Standardi

Iako je bar kod naš najprepoznatljiviji stadard, kreiramo i sprovodimo u praksi još dosta standarda.

Najnovije novosti

Budite u toku.